1270
11:29
01.10.2025

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ (Sisteme giriş yapılabilmesi için öncelikle kayıt olunması gerekmektedir.)

Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen "Kırşehir Okuyor" Kitap Okuma Projesi ile 2. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilerimiz, seçilen kitapları okuyarak çevrimiçi sınavlarla yarışacak ve okuma alışkanlıklarını pekiştirecekler.

Müdürlüğümüz tarafından öğrencilerde gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleşmesini istediğimiz, öğrencilerimizin kitap sevgisini güçlendirmek, okuma alışkanlığını pekiştirmek ve Türkçeyi doğru, etkili bir şekilde kullanabilmelerine katkı sunmak amacıyla Kırşehir Okuyor Kitap Okuma Yarışma Projesi hayata geçiriliyor.

 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında 2025-2026 eğitim öğretim yılında uygulanacak proje, ilimiz genelinde resmî ve özel ilkokul (1. ve 8. sınıflar hariç) ile ortaokullarda öğrenim gören 2, 3, 4, 5, 6, 7  öğrencilerini kapsıyor.

 Projenin Amacı                                :

 Proje ile;

 Çocuklarımızın evde kaliteli zaman geçirmeleri,

Okuma alışkanlığı kazanmaları,

Sosyal medya bağımlılığından uzaklaşarak hayal dünyalarını zenginleştirmeleri,

Sorumluluk bilinci geliştirmeleri,

Türkçeyi doğru ve etkili kullanabilmeleri,

Okuduklarını anlama ve yorumlama becerilerini artırmaları hedeflenmektedir.

Ayrıca yarışma heyecanı sayesinde öğrencilerin arkadaşları ve öğretmenleriyle bağlarını güçlendirmesi, genel kültürlerini zenginleştirmesi ve akademik başarılarına katkı sağlaması amaçlanmaktadır.

Projenin Uygulaması                         :

Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek proje kapsamında il ve ilçe düzeyinde komisyonlar oluşturulmuş ve sınıf düzeylerine göre okunacak kitap listeleri belirlenmiştir. Öğrenciler, belirtilen tarihlerde çevrimiçi yapılacak sınavlara katılacaklardır.

2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri için sınavlar 20 sorudan, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için sınavlar ise 25 sorudan oluşacak. Her sınav çoktan seçmeli olacak ve 20 dakika sürecektir.

Projede toplam 5 sınav yapılacak ve öğrencilerin sınav sonuçları bireysel karne biçiminde sisteme yansıtılacaktır. Beş sınavın toplam sonuçlarına göre, en çok doğru cevabı en kısa sürede veren öğrenciler dereceye girecek, ödüllerle teşvik edilecektir.

1-)Yarışma Şartnamesi

2-) Yarışma Takvimi

3-) Afiş

4-) Okunacak Kitap Listesi

Yayın Tarihi: 01.10.2025