Okullarımızda Bulunan Kantin, Kooperatif ve Yemekhanelerin Denetimleri Gerçekleştirildi
Çocuklarımızın temiz ve hijyenik ortamlarda güvenilir ve sağlıklı gıdalara erişiminin sağlanması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Koordinesinde resmi/özel tüm eğitim kurumlarımızda bulunan kantin, kooperatif, büfe, çay ocağı ve yemekhanelerin denetimleri yapıldı.
Denetimler; Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesine Dair 2020/8 Sayılı Genelge çerçevesince kurulan ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Mühendisleri, İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Teknisyenleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmenlerimizden oluşan "Denetim Komisyonu" tarafından gerçekleştirildi.