KIRŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-1 Bilişim Teknolojisi Rehber Öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır

2023-1 Bilişim Teknolojisi Rehber Öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır
2023-1 Bilişim Teknolojisi Rehber Öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır

Fatih Projesi kapsamında sınıflarımıza bilişim teknolojileri araçları kurulmuş veya kurulmaktadır. Sınıflarımızda kurulan bu donanımların ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden sağlanan ders içeriklerinin öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından etkin biçimde kullanımı bilişim teknolojileri konusunda öğretmen ve öğrencilerimize yönelik rehberlik ihtiyacını ortaya çıkartmaktadır. Bu nedenle Bilişim teknolojileri öğretmenleri tarafından yürütülecek olan BT Rehberliği görevlendirmesi yapılacaktır.

 Öğretmen ve öğrencilerimize bilişim teknolojileri konusunda rehberlik yapacak öğretmenlerin aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda görevlendirme yapılacaktır.

  1) Fatih projesi kapsamında donanım kurulumu yapılan okullara "Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni" görevlendirmesi yapılacaktır. Şube sayısı 8'den az olan okullar öncelikli olarak değerlendirilmeyecek bu okulların sorumluluğu aynı ilçe içerisinde görevlendirilen öğretmenlere eşit şekilde dağıtılacaktır.

  2) Fatih Projesi kapsamı dışında bulunan okullara, yaygın eğitim kurumlarına, bilim sanat merkezlerine ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine "Fatih Projesi BT Rehberliği" adı altında görevlendirme yapılmayacaktır

  3) Bu görevi yapacak öğretmenler okullarında var olan ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanlarında bu görevi yerine getireceklerdir. 21 saatten fazla ders görevi dolduran öğretmenlere okulu dışında Fatih Projesi BT rehberlik görevi verilmeyecektir.

  4) Bilişim Teknolojileri rehberliği görevi, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri tarafından yürütülür.

  5) BT Rehberliği görevi öncelikle öğretmenin kadrosunun bulunduğu ilçe sınırları içinde yapılacaktır. Okulda birden çok BT öğretmeni bulunması durumunda okulundaki eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde aynı ilçede ihtiyaç olan başka okullara görevlendirme yapılabilecektir.

  6) BT Rehberliği görevi valilik onayı ile yapılacak ve görev öğretmenin haftalık ders çizelgesinde "BT Rehberliği" adı ile gösterilecektir.

  7) BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak, her bir devre için (Sabah-Öğle) ayrı öğretmen görevlendirme yapılabilecektir.

  8) Yarıyıl ve yaz tatillerinde görevlendirme yapılmayacaktır.

Örgün eğitim (ortaokul/lise) kurumlarımızda çalışan Bilişim Teknolojisi Öğretmenleri arasından "Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği" görevlendirmesi isteyen öğretmenlerimizin Ek-2 Formu doldurarak 31.01.2023 - 06.02.2023 tarihleri arasında görevlendirilmek istedikleri okul müdürlüklerine başvuracaklardır. Başvuru formları en geç 07.02.2023 tarihi mesai bitimine kadar Doküman Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesine göndermeleri gerekmektedir.

/ EK-2 BT Rehber Öğretmen Başvuru Formunu ndirmek için Tıklayınız...

 

 

Yenice Mahallesi 182. Sokak No 2 / P.K.40100 Merkez/KIRŞEHİR - 0 (386) 213 51 50 /// 0 (386) 213 45 42 /// 0 (386) 213 20 78

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.