KIRŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Bugün Çaldı

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen törenle başladı.
2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Bugün Çaldı

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Bugün Çaldı

 

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen törenle başladı.

İlk olarak Cacabey Meydanındaki Atatürk Anıtına, İl Müdürümüz Şevket Karadeniz başkanlığındaki Milli Eğitim Heyetinin Çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunma törenine, Daire Müdürleri, STK Temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Tören; saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının söylenmesi ile tören sona erdi.

Saat 11.00'de ise Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Şehit Doktor Ulucan Dayan İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama programına Valimiz Sayın İbrahim Akın, Milletvekilimiz Mustafa Kendirli, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Öğretmen Yetiştirme Daire Başkanı Muhittin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürümüz Şevket Karadeniz, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasını okul Müdürü Yüksel Kurt'un yaptığı Törende; İl Müdürümüz Şevket Karadeniz, Öğretmen Yetiştirme Daire Başkanı Muhittin Yılmaz, Valimiz Sayın İbrahim Akın birer konuşma yaptı.

İl Müdürümüz Şevket Karadeniz konuşmasında; 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının hepimize hayırlı olması dileğiyle sözlerime başlamak istiyorum.  Bu öğretim yılına 44.744 öğrenci, 5.022 personelle başlamış bulunuyoruz. Öğrencilerimize daha rahat eğitim ortamlarını sunabilmek için fiziki alt yapımız hızla iyileşmekte olup 234 okulumuzda, 2.766 derslikle hizmet vermekteyiz. İlimizde ikili öğretim yapan 3 okulumuz bulunmaktadır.

Fiziki yapının güzelleşmesi ve yeterli hale getirilmesinde şehrimiz yöneticilerinin ve hayırseverlerimizin katkısı artarak devam etmektedir. Huzurunuzda emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.

Saygıdeğer Öğretmenler;  Kırşehir son onbeş yıllık sınav sonuçlarıyla "eğitimde marka kent" haline gelmiştir. Bu başarıda elbette emeğiniz çok büyük. Bu çitayı aşağı düşürmemek için elinizden geleni yapmanızı hatta daha fazlasını yapmanızı çocuklarımız için sizde talep ediyoruz. Bu zamana kadar yaptıklarınız için şükranlarımızı sunuyoruz. Bu şehir öğretimde yakaladığı başarıyı "eğitimde" de yakalamalıdır. Şayet eğitimde beklenen başarıyı yakalayamazsak öğretimde geldiğimiz noktanın bize çok da faydası olmayacaktır.

 

Sevgili Öğrenciler; Ülkemiz, okuyabilmek uğruna uzunca bir yolu yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta kırk, bir sırada birlikte oturan dört öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu günlere geldi. Sizler, okulunuzda, tek kişilik sıralarda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerimizden eğitim alacaksınız. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır.

Kıymetli Velilerimiz; Anne- babalar olarak çocuklarımıza evde huzurlu bir çalışma ortamı hazırlamalıyız. Zira her gün kavga ve gürültünün olduğu bir ortamda, çocuğun başarılı olması beklenemez.
          Belirli bir saatte yatma ve kalkma alışkanlığı kazandırdığımız çocuklarımıza,  ekran yasağı getirmek

 

yerine kullanım sınırlaması getirmek daha doğru olacaktır. Kişisel temizlik, gerek öğrencimizin gerekse toplu yaşam alanını paylaşan herkesin sağlığı açısından Çok önemlidir. Bu konuya hassasiyet gösterilmelidir. Sabahları yapılan iyi bir kahvaltıda günün vazgeçilmezlerinden olmalıdır.


           Mümkün oldukça okul öğretmenleriyle görüşüp işbirliği içerisinde olalım. Unutmayın ki dünyanın en zor işlerinden birisi, belki de birincisi insan yetiştirmektir. Öğrencimizle veya okulla ilgili sorunlarınızı mutlaka bizimle paylaşın. Ortak bir görüş ve davranış içinde olmamız öğrencilerimizin lehine olacaktır.
Çocuklarımız geleceğimizin güvencesidir. Onları geleceğe hazırlarken birlikte hareket edelim." Dedi.

Törende bir konuşma yapan Valimiz Sayın İbrahim Akın, çocuklarımızın okul dönemiyle birlikte sadece temel bilgi ve becerileri kazanmakla kalmayacaklarını, aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerleri de edinerek kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklarını söyledi.

            Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamasının mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşadıklarını belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, "Bilindiği üzere günümüzde, bilimsel faaliyetlerin yoğunlaşmasına bağlı olarak hayatımıza her geçen gün yeni bilgiler girmekte, iletişim araçları hızla yaygınlaşmakta, teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişmektedir. Bilginin her alanda temel güç olduğu çağımızda yaşanan bu gelişmeleri yakından takip edebilmek, ülkemizin kalkınmasına destek vermek ve dünyaya daha geniş bir vizyonla bakabilmek için yeni nesilleri bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirmemizin yolu eğitimden geçmektedir.  

Eğitim konusuna yüzeysel baktığımızda sanki bu süreç okul döneminden ibaretmiş gibi gelebilir ancak derine indiğimizde beşikten mezara uzun ve meşakkatli bir yolculuk olduğunu görürüz. Bu irfan yolcuğu büyük bir sabır, kararlılık ve heyecan gerektirir ki bu istikrarı yakalayanları birbirinden güzel hedefler ve bu hedeflerin belirlediği aydınlık bir gelecek beklemektedir. 

Doğduğu andan itibaren çevreden aldığı uyarılarla bilgi ve tecrübe edinmeye çalışan çocuklarımız, bugünden itibaren daha sistemli bir eğitim sürecine girmekte, ilim ve irfan deryasına adım atmaktadır. 

Nasıl ki mesleğine yıllarını veren bir usta, eseri için titizlikle çalışıyor, tüm bilgisini ve maharetini ortaya koyuyor ise öğretmenlerimiz de çocuklarımızın iyi bir insan ve vatandaş olması için elinizden gelen gayreti ortaya koyacaklardır. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimize bilgiyi aktarmanın yanında bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğinden, onları bilgili, özgüvenli, erdemli ve hedefine koşar adımlarla ilerleyen şahsiyetler olarak yetiştireceğinden eminiz. Tüm öğretmenlerimize bu zor ve fedakârlık gerektiren kutsal görevlerinde başarılar diliyorum." dedi.

            Konuşmasının devamında törende bulunan veliler ve öğrencilere hitaben konuşan Sayın Valimiz, "Değerli anne ve babalar; doğduğu andan itibaren üzerine titrediğiniz, en güzel erdemlerle büyütme hayali kurduğunuz evlatlarınızın geleceğe hazırlanmasında okul yöneticilerimizle ve öğretmenlerimizle sürekli irtibat ve işbirliği içinde olacağınıza inanıyorum. Çünkü çocuklarınızı en iyi tanıyanlar, hayallerini ve isteklerini en iyi bilenler sizlersiniz. Dolayısıyla onlara bu uzun süreçte öğretmenleriyle birlikte destek olmalı, güven vermeli, başarısızlık durumlarında onlara umut aşılayıp hayata bağlamalısınız. 

Sevgili öğrencilerimiz, sizler de evinizden sonra en fazla vakit geçirdiğiniz arkadaşlığı, paylaşmayı, sistemli çalışmayı öğrendiğiniz yer olan okullarınızda bugün yeni bir döneme başlıyorsunuz.  İnanıyorum ki, hızla gelişen dünyanın gereklerine uygun olarak çağdaş metotlarla sizlere iyi bir eğitim vermek için hazır olan okulunuzda çalışkanlığınızla ve gayretinizle ailenizi ve ülkemizi gururlandıracak, elde ettiğiniz başarılarla ülkemizi bugün bulunduğu konumdan çok daha ileri seviyelere taşıyacaksınız. 
Bu duygularla, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını diliyor, eğitim camiamıza ve tüm öğrencilerimize başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum." şeklinde konuştu.

Öğretmen Yetiştirme Daire Başkanı Muhittin Yılmaz da konuşmasında, ülkemiz genelinde eğitim çalışmalarına önem verdiklerini ifade ederek yeni Eğitim-Öğretim Yılının hayırlı olmasını temenni etti. 

Öğrenciler tarafından şiirlerin okuduğu ve 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine "Hoş Geldiniz" çiçekleri sunduğu program, öğrencilere ders kitaplarının dağıtılması ile sona erdi.

09-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-2019

Yenice Mahallesi 182. Sokak No 2 / P.K.40100 Merkez/KIRŞEHİR - 0 (386) 213 51 50 /// 0 (386) 213 45 42 /// 0 (386) 213 20 78

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.