KIRŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı.
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı.

İlk olarak tören Cacabey Meydanındaki Atatürk Anıtına, İl Müdürümüz Şevket Karadeniz başkanlığındaki Milli Eğitim Heyetinin Çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunma törenine, Daire Müdürleri, STK Temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Tören; saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının söylenmesi ile tören sona erdi.

Saat 09.00’da ise Kırşehir Süleyman Türkmani İlkokulu’ndaki İlköğretim haftası kutlama programına geçildi.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Süleyman Türkmani İlkokulu’nda düzenlenen törene Valimiz Sayın İbrahim Akın, Milletvekillerimiz Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Ferhat Kuran, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürümüz Şevket Karadeniz’in yaptığı törende Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Valimiz Sayın İbrahim Akın birer konuşma yaptı.

İl Müdürümüz Şevket Karadeniz konuşmasında; “2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının hepimize hayırlı olması dileğiyle sözlerime başlamak istiyorum.  Bu öğretim yılına 44.394 öğrenci, 4.399 personelle başlamış bulunuyoruz. Öğrencilerimize daha rahat eğitim ortamlarını sunabilmek için fiziki alt yapımız hızla iyileşmekte olup 232 okulumuzda, 2713 derslikle hizmet vermekteyiz. İlimizde ikili öğretim yapan 4 okulumuz bulunmaktadır.

 

 Fiziki yapının güzelleşmesi ve yeterli hale getirilmesinde şehrimiz yöneticilerinin ve hayırseverlerimizin katkısı da önemli ölçüde olmuş ve artarak da devam etmektedir. Huzurunuzda emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.

 

Günümüzde ekonomik ve sosyal kalkınmanın en önemli bileşeni eğitimdir. Tüm dünya, hızlı ve sürekli bir değişim içindedir.  Eğitim, artık sadece anayasal bir hak ve sosyal bir hukuk devletinin görevi olarak görülmemekte, aynı zamanda  ekonomik açıdan “eğitilmiş insan gücü" en verimli üretim alanlarından birisi olarak kabul edilmektedir. Ayrıca eğitim, siyasi, toplumsal ve kültürel bütünleşmenin ve değişimlerin yönetilmesindeki en etkin araç olarak bilinmektedir.

Kırşehir son on yıllık sınav sonuçlarıyla “eğitimde marka kent” haline gelmiştir. Bu başarıda elbette emeğiniz çok büyük. Bu çitayı aşağı düşürmemek için elinizden geleni yapmanızı hatta daha fazlasını yapmanızı çocuklarımız için sizde talep ediyoruz. Bu zamana kadar yaptıklarınız için şükranlarımızı sunuyoruz. Bu şehir öğretimde yakaladığı başarıyı “eğitimde” de yakalamalıdır. Şayet eğitimde beklenen başarıyı yakalayamazsak öğretimde geldiğimiz noktanın bize çok da faydası olmayacaktır.

 

Ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta doksan, bir sırada birlikte oturan beş öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu günlere geldi. Sizler, okulunuzda, tek kişilik sıralarda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerimizden eğitim alacaksınız. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır.

Sözlerime Başöğretmen Atatürk´ ün bize hedef gösteren şu sözleriyle son veriyorum; “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur”

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının, hepimiz için hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.” Dedi.

 

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de konuşmasında, “İyi bireyler yetiştirmek en temel görevimizdir. Son derece önemli sorunların çözülmesinde atılacak ilk adım önce eğitim. Kırşehir’de eğitimde önemli başarılara imza atmış bir şehirdir. Umut ediyoruz ki yeni eğitim-öğretim döneminde bu alandaki başarılarımız artarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.

            Törende bir konuşma yapan Valimiz Sayın İbrahim Akın,Çocukların dağarcıklarını sadece bilgiyle doldurmak değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerleri benimsemiş kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, bilimi ve insani değerleri üstün tutan nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Bilindiği üzere günümüzde bilim ve teknoloji baş döndürücü bir hızla ilerlemekte, her geçen gün yeni buluşlara ve bilgilere ulaşılmaktadır.  Bu durum uygarlık yarışında ön sıralarda yer almak isteyen dünya ülkelerini sürekli gelişmeye ve eğitim standartlarını yükseltmeye sevk etmektedir.

            İyi ve sorunsuz bir toplum oluşturmanın temel koşulunun eğitimden geçtiğinin bilincinde olan ülkemiz, dünyaya daha geniş bir vizyonla bakabilmek, güçlü ve üreten bir toplum olarak varlığımızı idame ettirebilmek için eğitime her zamankinden daha fazla önem vermekte, çağdaş eğitim programlarıyla çocuklarımızın kaliteli bir eğitim alması için çalışmalarını sürdürmektedir. 

            Ailede başlayan öğrenme sürecinin bir sonraki adımı olan okul döneminde öğretmenlerimizin yoğun emeklerle aktaracakları bilgiler neticesinde çocuklarımız önemli kazanımlar elde edeceklerdir. Amacımız sadece çocukların dağarcıklarını bilgiyle doldurmak değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerleri benimsemiş kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, bilimi ve insani değerleri üstün tutan nesiller yetiştirmektir.

            Eğitim zincirini oluşturan halkaların kuvvetli olması ülkemizi eğitimde hedeflediği noktaya daha kısa sürede ulaştıracak, bizlere daha müreffeh bir Türkiye’nin kapılarını aralayacaktır. Özellikle sizlerin yeniliklere açık, kendini geliştiren, sağlıklı diyalog kurabilen ve mesleki yeterliliğe sahip olmanız öğrencilerimizin okula ve derslerine bağlılığını arttırarak başarılı olmasına katkı sağlayacaktır.

            Hepimiz biliyoruz ki, Kırşehir ülkemizin eğitimde en başarılı illerinden birisidir. Bu başarı eğitim camiasının özverili çalışmasının yanı sıra siz değerli velilerimizin çocuklarının eğitimine verdikleri önemin bir neticesidir. Sizlerin ve eğitime destek veren hayırseverlerimizin katkılarıyla her geçen yıl eğitimdeki başarımızın daha da yükseklere çıkacağına inanıyorum.” dedi.

            İlimiz genelinde 232 okulda 44.394 öğrenci ve 4399 personelle yeni ders yılına başlandığını belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, "Çocuklarımız gönlümüzün nurudur. Çocuklarımız ülkemizin geleceğidir. Aralarında nice yöneticiler, nice liderler çıkacaktır. İstikbalimizin sahipleridir. Vatana, millete, devlete faydalı gençler yetiştirmek bizlerin görevidir. İlimiz eğitimde oldukça başarılı. Eğitim konusuna çok önem veriyoruz. Okulları sık sık ziyaret ederek çocuklarımızla bir arada oluyorum. Onların gözündeki ışığı görüyorum. Amacımız ilimizdeki eğitim kalitesini yükselterek, bilgili, donanımlı, yürekleri milli ve manevi duygularla dolu gençler yetiştirmektir.

          Yapılan protokol konuşmalarının ardından 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine “Hoş Geldiniz” çiçekleri sunduğu program, Sayın Valimiz ve beraberindeki protokol tarafından öğrencilere ders kitaplarının dağıtımı ile sona erdi.

17-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-2018

Yenice Mahallesi 182. Sokak No 2 / P.K.40100 Merkez/KIRŞEHİR - 0 (386) 213 51 50 /// 0 (386) 213 45 42 /// 0 (386) 213 20 78

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.