KIRŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 Yılı LGS Değerlendirme Toplantısı

LGS Değerlendirme toplantısı  Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin ALPASLAN başkanlığında Ortaokul Müdürlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.
2021 Yılı LGS Değerlendirme Toplantısı

 

LGS Değerlendirme Toplantısı Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin ALPASLAN başkanlığında Ortaokul Müdürlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz "Yüzbinlerce öğrencinin uzun süredir emek göstererek hazırlık yaptığı Liseye Geçiş Sınavı 06 Haziran 2021 tarihinde yapıldı. Pandemi sürecinin devam etmesi sebebiyle yarı uzaktan eğitim, yarı yüz yüze eğitim desteği ile çalışmalarını devam ettiren, çabalayan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bir sınav sürecini daha tamamlamış bulunmaktalar. Sınav sonrası yaptığımız görüşmeler ve gözlemler dikkate alındığında uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim desteği ile sınava hazırlık süreci öğretmen, öğrenci ve velileri oldukça zorladı. Normal zamanda da sınav sürecinde kaygı yaşayan öğrenciler, süreci yarı uzaktan yarı yüz yüze tamamlarken geçişlerde uyum problemi yaşadığı gözlemlendi.

Genel olarak 2021 Liseye Geçiş Sınavını ele aldığımızda  İlimiz son 15 yılda ölçülebilir bütün alanlarda Türkiye ortalamasının üstündedir. Bu başarı da eğitim paydaşlarımız olan idareci, öğretmen veliler ve öğrencilerimizin katkıları çok büyüktür. Değerlendirme yaparken kesinlikle okullarımızı birbiriyle kıyaslamıyoruz. Biliyoruz ki her okulumuza gelen öğrenci profili bir değil. Değerlendirme yaparken sadece sorular ve başarı penceresinden bakıp değerlendirmediğimiz bu sınav sürecinde öğrencilerimizin psikolojileri ve hazır bulunuşlulukları  da göz önünde bulundurulmalıdır. Okuma alışkanlığı olan ve yorumlama becerisi kuvvetli olan öğrencilerin avantajlı olduğu görülmüştür.

Bu zorlu süreçte çabalayan, emek gösteren bütün idareci, öğretmen,veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. "dedi.

Okul ve ders bazında yapılan genel değerlendirmelerin ardından dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

 

 

05-08-202105-08-202105-08-202105-08-2021

Yenice Mahallesi 182. Sokak No 2 / P.K.40100 Merkez/KIRŞEHİR - 0 (386) 213 51 50 /// 0 (386) 213 45 42 /// 0 (386) 213 20 78

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.